torsdag 13 juni 2013

Vad äter vi och hur tränat vi under BLIFITPÅ30DAGAR?

BLIFITPÅ30DAGAR-CHALLENGE är en kost- och träningsutmaning som pågår under 30 dagar. Tanken är att det tar ca 30 dagar för kropp och hjärna att börja en god vana (och sluta med en dålig vana) och att denna challende blir en bra spark-i-baken lagom till sommaren. Vi kommer träna både utomhus och inomhus samt äta fräsch, hälsosam mat. Du kommer även ha tid till strandhäng och semester.

Varje söndag kommer jag lägga ut ett kost- och träningsschema på denna bloggen som de som vill får följa.

MAT
I huvudsak äter vi grönsaker, protein och bra fetter.Och för att orka prestera max på gymmet kommer vi äta lite och bra kolhydrater under träningsdagarna. Kolhydrater behövs inte under cardiodagarna så under dessa dagar äter vi lchf/paleokost. Vi reducerar vitt mjöl, potatis, ris och alla former av socker. Jag tycker att vi försöker att nolla vårt syndande under dessa veckor, okej?! Även choklad(70%) är syndigt under dessa dagar. Måste du synda så gör det ordentligt och med eftertanke! Planera ditt syndande och ät det du verkligen är sugen på. Eller fundera om det är värt att ta den där kakan nu, eller om du kan vänta i 30 dagar.
Här har jag skrivit mer om sund kosthållning och sockersug.

TRÄNING
Vi kommer träna styrka med cirkelträning på gymmet samt två dagars cardio. Dessutom kommer det finna en challenge varje vecka för de som vill hänga på. Vill du träna mer rekommenderar jag yoga eller powerwalks för att låta kroppen få chans till vila och återhämtning (och att du inte börjar utmaningen med att överträna och skada dig). Cardioträningen sker utomhus (vid fint väder) och veckornas challenge kommer även de kunna göras utomhus. Sen kommer du spendera tre timmar i veckan på gymmet. Tough luck, där finns inga genvägar. Tyvärr. Här har jag skrivit mer om cirkelträning.

VILA
Lika viktigt som träningen. Utan vila förstör du kroppen och bryter ner muskelcellerna. På vilodagarna vilar du helt eller går powerwalks eller tränar yoga. Ingen annan träning är tillåtet. Se till att sova 8 timmar per natt och ställ inte klockan om du är ledig!

BELÖNINGAR
Belöningar behövs för att hålla motivationen på topp. Du får välja själv när du är värd belöningar - om inte tidigare är du definitivt värd en riktig belöning efter dessa 30 dagar. Belöningarna ska INTE vara kostrelaterat utan det kan vara att köpa ett nytt nagellack, köpa ett klädesplagg, gå till frisören, resa iväg på en utflykt eller få massage. Gör små belöningar längst vägen och planera en större belöning i slutet.


Krav måste ställas för att vi ska lyfta på arslet och göra något åt våra liv. Glöm dock inte att ha roligt längst vägen. Det är det viktigaste av allt! Det är roligt att träna! Du mår bra av bra mat! Och du är värd vila och belöningar! 

Inspireras med massor av dagliga uppdateringar på instagram: LINNTREHUNDRAPROCENT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar